Welcome to Our Website

Bitki ve çiçeklerinizin verimliliğini arttırmak istiyorsanız bunu yapın

Mart ayının gelmesiyle beraber, çiçek ve bitki yetiştiriciliği yapan milyonlarca kişide yaz hazırlıklarını hızlandırdı. Toprak verimliliğini artırmanın ve çiçeklerin sağlıklı bir şekilde büyümelerini maksimuma çıkarmanın yolu da ortaya çıktı.

Çok sayıda ağaç türü için yapılan erken budama işleminin yanında, toprağa uygulanacak olan doğru kireçleme yöntemi, humuslu toprakların etkisinin bile yukarısına çıkmakta ve çiçekleri çok kısa zamanda mükemmel büyüklüklere ulaştırmaktadır.

Toprak kireçlemesi, hem asidik varlıkların azalmasına neden olurken hem de bitkilerin topraktan fosfor toplamasına yardım ederek daha istikrarlı bir büyümeye neden oluyor. Ayrıca bu uygulama ile pek çok sayıda mikroorganizma ve solucan türevi canlıların hava almasına uygun olan toprak şartlarını oluşturur.

Kireçleme yöntemi sayesinde toprak verimliliği artar ve mineral bakımından zenginleşir. Toprağı zengin hale getiren organik maddeyi işleyen bakteri ve mantarlar, daha yüksek pH seviyelerini bulan topraklarda kolaylıkla yaşamayı sürdürebilir.

Kireçleme, toprağın asitliğini düşürmek için yapılır ve doğru vakitte uygulanırsa mahsulün daha hızlı büyümesini sağlar.

Kış ayları için kireçlemeyi, sonbahar mevsiminin bitmesine yakın yapmak ve ilkbahar için kireçlemeyi mart ayının ortalarında yapmak en doğrusudur. Tecrübeli çiftçiler, planladıkları ekimden birkaç hafta evvel, Mart ayında topraklarına kireç dökerler.

İlkbahar kireçlemesi için yaygın şekilde kullanılan toz kireçler, yavaşça çözünen granüllerin tersine toprağa hızlı şekilde nüfuz ederler. Bu yüzden çiftçiler, yararlı minerallerin daha yavaş biçimde toprağa salınması için sonbaharda granül kireç kullanılmasını önerirken, toprağa hızlı biçimde nüfuz eden toz kirecin ise ilkbahar için uygun olduğunu söylüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

....